KOLESARSTVO

ORGANIZIRAN PREVOZ IZ PODBRDA NA SORIŠKO PLANINO

V času poletne sezone (26.6.-26.9.2021) vsako soboto in nedeljo na Soriški planini nudimo organizirane prevoze za kolesarje iz Podbrda nazaj do Soriške planine. Z vrha Lajnarja se spustite po urejeni mulatjeri do Podbrda, kjer vas čaka naš voznik in vas (in kolo) pripelje nazaj na Soriško planino.

Organizirani prevozi za kolesarje iz Podbrda: POVEZAVA

GORSKO KOLESARSTVO

Razgiban teren Soriške planine ponuja zanimive in privlačne turne poti tudi za gorske kolesarje. Po starih vojaških mulatjerah iz časa Rapalske meje, se lahko izkušeni kolesarji odpravite do vrhov Šavnika, Možica pa vse do Baškega Sedla. Ena izmed najlepših poti v gorskem spustu vodi iz vrha Lajnarja preko Kovc do Podbrda, v času poletne sezone pa je urejena tudi tekmovalna proga Žvau. Do vrha Lajnarja je možen dostop z dvosedežnico Lajnar.

SLOVENSKA TURNOKOLESARSKA POT

Preko Soriške planine vodi tudi slovenska turnokolesarska pot. Žig poti se nahaja v gostišču Brunarica ob parkirišču.
Več informacij o poti najdete na: Uradna stran PZS

CESTNO KOLESARSTVO

Soriška planina je drugi najvišji cestni alpski prelaz v Sloveniji. V poletni sezoni se cestni kolesarji lahko do Soriške planine povzpnejo iz treh strani; preko Železnikov in Sorice iz osrednje Slovenije, iz Primorske strani preko Podbrda in Petrovega Brda ter preko Bohinjske Bistrice iz Gorenjske.
Več informacij o prelazu najdete na: AMZS: Soriška planina


PREVERITE ŠE OSTALE POLETNE AKTIVNOSTI