Kolesarstvo

Soriška planina je idealno izhodišče za kolesarske ture

ORGANIZIRAN PREVOZ IZ PODBRDA NA SORIŠKO PLANINO


V času poletne sezone (25.6.-25.9.2022) vsako soboto in nedeljo na Soriški planini nudimo organizirane prevoze za kolesarje iz Podbrda nazaj do Soriške planine. Z vrha Lajnarja se spustite po urejeni mulatjeri do Podbrda, kjer vas čaka naš voznik in vas (in kolo) pripelje nazaj na Soriško planino.

Organizirani prevozi za kolesarje iz Podbrda: POVEZAVA


GORSKO KOLESARSTVO


Razgiban teren Soriške planine ponuja zanimive in privlačne turne poti tudi za gorske kolesarje. Po starih vojaških mulatjerah iz časa Rapalske meje, se lahko izkušeni kolesarji odpravite do vrhov Šavnika, Možica pa vse do Baškega Sedla. Ena izmed najlepših poti v gorskem spustu vodi iz vrha Lajnarja preko Kovc do Podbrda, v času poletne sezone pa je urejena tudi tekmovalna proga Žvau. Do vrha Lajnarja je možen dostop z dvosedežnico Lajnar.


SLOVENSKA TURNOKOLESARSKA POT


Preko Soriške planine vodi tudi slovenska turnokolesarska pot. Žig poti se nahaja v gostišču Brunarica ob parkirišču.

Več informacij o poti najdete na: Uradna stran PZS


CESTNO KOLESARSTVO


Soriška planina je drugi najvišji cestni alpski prelaz v Sloveniji. V poletni sezoni se cestni kolesarji lahko do Soriške planine povzpnejo iz treh strani; preko Železnikov in Sorice iz osrednje Slovenije, iz Primorske strani preko Podbrda in Petrovega Brda ter preko Bohinjske Bistrice iz Gorenjske.

Več informacij o prelazu najdete na: AMZS: Soriška planina


JULIANA BIKE TRAIL


Krožna turno kolesarska pot Juliana Bike vas pelje okrog in čez Julijce in je del Slovenske turno kolesarske poti. Povezuje vasi, kraje, doline, prelaze in planote. Poteka po cestah, kolesarskih stezah, gozdnih in kmetijskih poteh ter kolovozih. Ena izmed etap poteka tudi čez Soriško planino.

Več informacij o poti najdete na: Juliana Bike trail