soriška planina

Kolesarska tura do Podbrda

Od 25.6. do 25.9.

Podbrdo - pri Baškem Hramu

11:00, 15:00

V času poletne sezone (25.6.–25.9.2022) vsako soboto in nedeljo na Soriški planini nudimo organizirane prevoze za kolesarje iz Podbrda nazaj do Soriške planine. Z vrha Lajnarja se spustite po urejeni mulatjeri do Podbrda, kjer vas čaka naš voznik in vas (in kolo) pripelje nazaj na Soriško planino.

Na vrh Lajnarja se lahko kolesarji pripeljete z dvosedežnico Lajnar. Potem se z vrha Lajnarja spustite do sedla med Slatnikom in Lajnarjem, kjer zavijete levo proti Podbrdu (sledite oznaki). Pot nadaljujete po travnatem pobočju Lajnarja do razcepa na Kovcah. Tam ponovno sledite smeri levo (smer Podbrdo) do naslednjega razcepa, kjer zavijete desno (smer Podbrdo). Potem se spuščate naprej do makadamske gozdne ceste in nadaljujete po cesti navzdol. Kmalu prispete do cerkve v Podbrdu in se priključite na glavno cesto. Pot nadaljujete do bifeja Baški Hram, kjer je zbirno mesto in vas čaka naš voznik.

Prijave zbiramo na [email protected] ali pa na info točki Kozolček vsako soboto in nedeljo v času poletne sezone. Prijava je obvezna vsaj en dan pred prihodom

Več o sami kolesarski tudi iz Soriške planine do Podbrda si lahko prebere na naslednji povezavi: Povezava

Spust z vrha Lajnarja do Podbrda je na lastno odgovornost. Kolesarji ob nakupu vozovnice morajo podpisati izjavo o seznanitvi s pogoji uporabe kolesarskih in drugih poti, prevoz je potrebno rezervirati vnaprej.

soriška planina

Kulinarična ponudba gostišča Lajnar

Vsak dan

Gostišče Lajnar

Od 7:00 do 21:00

Restavracija se nahaja v pritličju gostišča Lajnar, kjer se lahko okrepčate s tradicionalnimi jedmi pripravljenimi na malce drugačen način.

Več

soriška planina

Obratovanje sedežnice Lajnar

Do 25. septembra

Soriška planina

9:00 - 16:00

Poletje gre h koncu, dvosedežnica Lajnar na Soriški planini pa še vedno obratuje v sobotah, nedeljah in praznikih do 25. septembra 2022 med 9:00 in 16:00.

Več